معمار

آسمان خراش جدید “هرزوگ و دومورون”

چند وقت پیش داشتم وبلاگ یک پزشک رو می خوندم که به یکی از طرح های جدید شرکت Herzog & de Meuron برخوردم ، طرحی که خیلی وقته می خواستم دربارش بنویسم و بدلیل تنبلی و … این کار رو نکرده بودم. این طرح برای اولین بار در نمایشگاه آسمان خراش های نیویورک مطرح شد و همان موقع هم به خاطر ساختار عجیبش خیلی سرو صدا کرد.
این آسمان خراش دارای ۵۷ طبقه هست که هر طبقه پلان مخصوص به خودش را دارد ، به طوری که حتی فضای ورودی هیچ کدام از دو طبقه شبیه هم نیست. تمامی این ۵۷ طبقه هم کاربری مسکونی دارند و طوری روی هم قرار گرفته اند که هر طبقه در حکم رواقی برای طبقه ی بالایی است، این نکته شاید مهمترین تفاوت این بنا با آسمان خراش های متداول باشد. برای رسیدن به این منظور، ساختاری بتونی مورد استفاده قرار خواهد گرفت که از پیچیده ترین ساختار هایی است که برای یک بنای مسکونی داده شده است؛ به همین دلیل محاسبات سازه ای این بنا را گروه مهندسین WSP Cantor Seinuk ، که در سوابقشان محاسبه ی برج آزادی آمریکا هم دیده میشود انجام داده است.

با ارتفاعی که این بنا خواهد داشت، خط افق نیویورک هم به شکلی که در عکس بالا مشاهده می کنید، تغییر خواهد کرد.
اما تمامی ویژگی های این بنا در ظاهر خارجی آن خلاصه نمی شود، البته این مسئله به وضوح مشخص است! زیرا شما برای نمای خارج یک طراحی انجام میدهید، ولی برای ۵۷ طبقه که هیچ کدام به هم شبیه نیست باید ۵۷ طراحی متفاوت را انجام دهید؛ به همین علت و برای اینکه در طراحی داخلی این بنا افتی دیده نشود و همچنین برای ایجاد تنوع بیشتر، شرکت از Anish Kapoor ، مجسمه ساز هندی تبار هم برای طراحی های داخلی خود دعوت کرد که یک نمونه از کارهای وی را در ورودی بنا مشاهده می کنید.

کل زیر بنای این آسمان خراش، به انضمام تاسیسات و پارکینگ، در حدود ۴۰/۰۰۰ متر مربع ، ارتفاع آن حدود ۲۵۳ متر و مصالحی که این بنا را تشکیل خواهد داد، به غیر از بتن که در ساختار آن به کار رفته، شیشه و فولاد و آلومنیوم است. این آسمان خراش تا پایان سال ۲۰۱۰ به بهره برداری خواهد رسید.
+ موقیت این بنا در گوگل مپ
+ برای دیدن عکس ها در اندازه ی بزرگتر روی آنها کلیک کنید

  • Balatarin
  • mohandes
  • Google
  • del.icio.us
  • Facebook
  • TwitThis
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Reddit
  • Digg
  • Print this article!
  • E-mail this story to a friend!

ابر برچسب ها : , , , , ,

ارسال شده در دسته ی معماری

 

موضوعات مرتبط :
  • + برج ANARA ، دبی
  • + مرکز بانکی BBVA؛ هرزوگ و دمورون
  • + میدان España ؛ کاری از Herzog & de Meuron
  • + Le Projet Triangle ، هرزوگ و دومورون
  • + خانه ی N، ژاپن
  • ۱۲ نظـــر به “آسمان خراش جدید “هرزوگ و دومورون””


    مریم مهر ۱م, ۱۳۸۷ at ۳:۳۴ ب.ظ

    بسی بسیار قشنگ بود و خوف !
    ایهینز ! همینز ! :دی

    [پاسخ به نویسنده ی این نظر]

    مریم مهر ۱م, ۱۳۸۷ at ۶:۱۷ ب.ظ

    خب باو !
    من همه جا به این مسوت مسوت گفتم تازه مسوت هم نه توت !
    حالا این یه بار خواستم محترم باشم ها ! ببین !
    توتی به من چه دوستای خودتن دیه ! :دی
    ها!
    هومن بلینکمت؟ اوو که خودم می لینکم فقط با چه اسمی ؟! :D جوجه معمار چطوره رفیق؟! :-? فکر کنم خوب باشه !؟ نه؟!

    [پاسخ به نویسنده ی این نظر]

    اشکان مهر ۲م, ۱۳۸۷ at ۱۲:۴۲ ق.ظ

    با عرض سلام،سایت شما بسیلر خوب و با مفهوم است و امیدوارم به همین روند ادامه و به روزتر شود.با تشکر.(اشکان دانشجوی رشته معماری.

    [پاسخ به نویسنده ی این نظر]

    هومن پاسخ داده است :

    ممنون دوست عزیز :)

    [پاسخ به نویسنده ی این نظر]

    Helia مهر ۲م, ۱۳۸۷ at ۹:۱۵ ب.ظ

    Salam hooman.matalebe jalebi dari.
    Omidvaram sale khoob va por az movafaghiati ro shoro koni….

    [پاسخ به نویسنده ی این نظر]

    هومن پاسخ داده است :

    ممنون خانوم طاهری!

    [پاسخ به نویسنده ی این نظر]

    Mehdi مهر ۳م, ۱۳۸۷ at ۷:۳۷ ق.ظ

    Salam,
    Aman az daste shoma memarha, baba ye fekri ham be hale Mohandese sazeh bichareeh konid ke gharare ino tarahi kone. :D

    [پاسخ به نویسنده ی این نظر]

    behzad مهر ۳م, ۱۳۸۷ at ۹:۲۸ ق.ظ

    طرح واقعا مسخره ایه! یک مشت پلان رو ریخته روی هم!حالا چون نیویورکیه همه میگن به به و چه چه!
    این طرح رو تو دانشگاه آزاد هم بدی به استادت میگه این چیه دیگه؟!؟!

    [پاسخ به نویسنده ی این نظر]

    پژمان پاسخ داده است :

    من که یک طرح داشتم ۷ طبقه هر کدام برا خودش یک پلان داشت جونم در اومد اون پلانها رو رو خم چیدم … و واقعه خدا هم به زور میتونه ۵۷ تا پلان رو بزاره رو هم …

    همچین میگی که یکی ندونه فکر میکنه استادتون خدای معماریه ! اگه استاد جنابعالی میتونست این کارا رو بکنه نمیومد که نمیومد استاد دانشگاه “آزاد” بشه که ، میرفت میشد همین شرکت !!!

    گربه دستش به گوشت نمیرسه میگه پیف پیف بو گند میده !!! نقل استاد(!) شماست

    [پاسخ به نویسنده ی این نظر]

    سهراب پیرانی آبان ۱۴م, ۱۳۸۷ at ۱:۱۶ ق.ظ

    این کار یه حرفه ای .شک نکنید.پر و خالی کردن فضاهارو میگم

    [پاسخ به نویسنده ی این نظر]

    مهدا آبان ۱۴م, ۱۳۸۷ at ۹:۲۲ ب.ظ

    وبت واقعا عالیه امیدوارم به این روند پیش بری و به روز باشی.

    [پاسخ به نویسنده ی این نظر]



    نظر خود را بگویید


    Twitter Updates

    follow me on Twitter